Aktiviteter og tradisjoner

TRADISJONER OG FEIRINGER

Vi har endel aktiviteter som er faste og felles for hele barnehagen. I tillegg har hver avdelig aktiviteter som blir beskrevet i avdelingenes årsplaner, ukeplaner etc.

LANTERNEFEST Lanternefesten avholdes i november/desember og er en lysfest i mørketiden. Om morgenen samles barna i grupper hvor de får høre historien om Martin, leser lanterneeventyret og spiser sol-, måne- og stjernekaker. De store barna deler ut kaker til barna på småbarnsavdelingene.

Historien om Martin

Lanternefest og Mortensfeiring

Lanterneeventyret

 Lanterne og kakeoppskrift

LUCIA

Denne dagen inviteres foreldre og søsken til "lusse-frokost". De eldste barna går i Luciatog og besøker småbarnsavdelingene.

 Historien om Lucia

NISSEFEST

Som en avslutning før jul, arrangerer vi nissefest. Barna kommer kledt i røde klær. Vi spiser julegrøt. Foreldrene blir invitert til kaffe og kaker, og til å gå rundt juletreet sammen med oss. Kanskje kommer nissen også på besøk.

FASTELAVN Vi feirer med fastelavnsboller og "slår katta ut av sekken".Nedenfor finner dere linker til bakgrunnen for feiringen og til eventyr vi leser for barna.

Fastelavn

Fastelaven eventyret

Katta i sekken

 

PÅSKE Påskeverksted:Den siste onsdagen før påske er det påskeverksted på 3-6 årsavdelingene. 2 1/2 --3 åringene kan delta sammen med en voksen fra egen avdeling. Rett før påske inviterer avdelingene barn og foreldre til frokost.

17.MAI FEIRING

Nær opptil selve dagen feires 17 mai i barnehagen med barn og foreldre. Barna går i tog på UiO-området ledet av Bjørneblæs. Etterpå er det brus/kaffe, kaker og leker i barnehagen.